Възстановяване на параклис „Св. 40 мъченици“

Коментарите са изключени за Възстановяване на параклис „Св. 40 мъченици“ 414

ОБРЪЩЕНИЕ

Скъпи братя и сестри,

Някои от вас помнят параклиса „Св. 40 мъченици“, който се е намирал в двора на нашия храм.

През първите години след промените през 1989г., този параклис, заедно с прилежащата към него сграда, постепенно са разрушени. Само част от Светия Престол стои като паметник, за да напомня за поруганата светиня.

За да се възстановят параклиса и сградата (която ще се ползва за неделно училище) са необходими много средства, с които не разполагаме. На първо време имаме нужда от проект за параклиса и сградата, които се надяваме с Божията помощ да бъдат и построени, както бе изградена оградата на храма през 2014 г., чиито проект за нея бе дарен и заплатен от г-н Ангелов директно на проектантите три години по-рано.

Познаваме добър проектант, който знаем, че ако му се заплати, ще проектира функционален параклис и сграда за неделно училище, но ако някоя проектантска фирма или друг самостоятелен проектант имат добрината да направят като дарение съобразен с нуждите на храма проект, ще приемем с най-голяма благодарност.

Председател на Църковното настоятелство на храма:                                                                        свещеник Кирил Дидов – 0878278942

Банкова сметка на храм „Св. ап. Петър и Павел“:

IBAN: BG 22 STSA 9300000 2426537
Банка ДСК