Храмов празник

Коментарите са изключени за Храмов празник 543

За чудесата на Бога днес

Бог обича всички еднакво, Той не ги дели, както ние избираме към кого да проявяваме любов и към кого не. Но има хора, към които Бог благоволи повече от другите и заради които върши чудеса. Това са тези ревностни стълбове, стоящи здраво в православната вяра и служещи Му ден и нощ с цялото си сърце и душа.

И чудото се случи на храмовия ни празник в чест на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, в период, в който от няколко дни валеше без прекъсване и за който хората говорят, че такъв дъжд не е имало от много години. Всички служители на храма, участвали в подготовката на празника, се вълнуваха как ще протече той. Ще дойдат ли достатъчно поклонници, ще може ли навън да се раздава храната, приготвена за благословение на вярващите и още куп други въпроси.

В 8.00 ч. на 29-ти юни, след биенето на камбаната за утринното богослужение, дъждът спря …, но спря само при нас. Хора, идващи за празника от други краища на града казваха, че там продължава да вали.

Бог, по молитвите на светите апостоли Петър и Павел, даде възможност за шест часа без дъжд, на всички гости, да изживеят този чуден празник. Точно в 14.00 ч., минути след като беше прибрано всичко от раздаването на храната, започна отново да вали.
По молитвите на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, Господи Иисусе Христе помилуй нас! Амин!

Повече информация за празничната архиерейска вечерня в чест на св. апостоли Петър и Павел можете да прочетете тук.